петък, 1 януари 2021 г.

Торта"Бяло Кадифе"-White Velvet Cake




Честита Нова Година!

Честит Имен Ден!



Напоследък експериментирам с торта Червено Кадифе.
Направих и я в шоколадов вариант,изцяло кафява-Кафяво кадифе.
Тази,пък е бяла,но всички са еднакво вкусни.
Днес е Васильовден,сина ми е именик и тортата е украсена в тон със зимния празник,нищо,че няма сняг тази година.
Да е здрав и щастлив.
На този ден имах двама именици,празнуваше и баща ми,който също беше Васил,но от скоро вече не е сред нас.

Светла му памет!




Продукти за блат:

2 белтъка
125 гр.захар
55 гр.меко масло
110 мл.гъст айрян
160 гр.брашно
1/2 ч.л.хл.сода
1/2 ч.л.оцет
ванилия

Разбиват се продуктите и се изпичат два блата в 18 см.форма с хартия за 20-25 мин.в загрята 150*фурна.
Охлаждат се и се разрязват хоризонтално на две,за да се получат 4 платки.

Продукти за крем:

300 гр.крем сирене
260 гр.бял шоколад
190 гр.меко масло

Шоколада се разтапя и се оставя да се охлади.
Крем сиренето се разбива,прибавя се охладения шоколад и мекото масло и се бърка до получаване на гладък крем.
Сглобява се тортата ред блат,ред крем и се измазва отстрани и отгоре.
Декорира се по желание.




С пожелание за здраве и по-успешна нова година!







Няма коментари:

Публикуване на коментар