Продукти за блат:
2 яйца
250 гр.захар
110 гр.меко масло
225 мл.гъст айрян
1 с.л.какао
1 ч.л.хл.сода
1 ч.л.оцет
1 ванилия
1 ч.л.червена боя за сладки
280 гр.брашно
Продукти за крем:
400 гр.крем сирене
350 гр.бял шоколад
250 гр.меко масло
Разбиват се яйцата със захарта,добавя се маслото,айряна,боята,содата с оцета и брашното с какаото.
Сместа се разделя на две равни части и се разпределя в две тавички 23 см.
Изпича се в загрята фурна за около 25-30 мин.
Оставят се да се охладят и се режат хоризонтално на две,за да се получат 4 платки.
Приготвяме крема,като разтопим белия шоколад и го оставим да се охлади.
Разбиваме крем сиренето,добавяме шоколада и маслото.
Сглобяваме тортата,като редуваме блат и крем.
Измазваме отстрани и отгоре.
Декорираме по желание-в случая поръсена с нар,отстрани облепена с бял шоколад.
Получава се вкусна торта с атрактивен вид.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар