четвъртък, 31 декември 2020 г.

Шоколадова торта"Кафяво Кадифе"

 



Експериментирах по рецептата за торта Червено кадифе,но без боя и с млечен шоколад в крема.

Рецепта:
Блат:

1 яйце
125 гр.захар
55 гр.меко масло
110 мл.гъст айрян
1/2 ч.л.хл.сода
140 гр.брашно
1 ванилия
2 с.л.какао
1/2 ч.л.оцет

Крем:

200 гр.крем сирене
175 гр.млечен шоколад
125 гр.меко масло

От продуктите за блата се приготвя смес,разделя се на две равни части и се изпичат два блата 18 см.в загрята 150*фурна за 25-30 мин.
Охлаждат се и се разрязват хоризонтално за да се получат 4 платки.

За крема шоколада се разтопява и се охлажда.
Разбива се крем сиренето,прибавя се шоколада и маслото.

Тортата се сглобява блат,крем и се измазва отстрани и отгоре.
Украсата е по желание-в случая съм я заляла с 100 гр.разтопен черен шоколад,декорирана с шоколадови лъжички.








Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар