Тази торта е в мини вариант с половин доза продукти от торта Червено кадифе .
Продукти за блат:
1 яйце
125 гр.захар
55 гр.меко масло
110 мл.гъст айрян
140 гр.брашно
1 ч.л.какао
ванилия
1/2 ч.л.хл.сода
1/2 ч.л.оцет
1/2 ч.л.червена боя за сладки
Продукти за крем:
200 гр.крем сирене
175 гр.бял шоколад
125 гр.меко масло
Продуктите за блата се разбиват и сместа се разпределя в две тавички 18 см.
Изпичат се блатове,охлаждат се и се разрязват хоризонтално на две,да се получат 4 платки.
За крема се разтопява белия шоколад и се охлажда.
Разбива се крем сиренето,добавя се шоколада и маслото.
Тортата се сглобява,като се редува блат и крем.
Измазва се отстрани и отгоре.
Декорацията е по желание-в случая с борд от оцветен крем от тортата.
Крем за украса:
100 гр.крем сирене
85 гр.бял шоколад
65 гр.масло
червена боя
златна боя за контур
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар