понеделник, 3 март 2014 г.

Френски макарони с течен шоколад

 
Продукти:
60 гр.престояли белтъци
щипка сол
40 гр.захар
110 гр.пудра захар
50 гр.бадемово брашно
10 гр.какао
 
Бадемовото брашно,пудрата захар и какаото се пресяват.
Белтъците се разбиват с щипка сол и кристалната захар до лъскава смес с меки връхчета.
Към разбитите белтъци се добавя на няколко пъти сухата смес от пудра захар,какао и бадемовото брашно,като се разбърква с шпатула до усвояване на продуктите.
Шприцоваме върху силиконово килимче за макарони/или върху хартия,но там не стават равномерно еднакви,но все пак е вариант/ и оставяме за 30-40 мин.да позасъхнат отгоре.С това се цели да хванат коричка и да не се напукват при печене/което при мен не винаги се получава,често има по няколко напукани черупки/
Пекат се в загрята 150*фурна 15-16 мин.
Готовите черупки се слепват с ганаш или както в случая с двуцветен течен шоколад.
 


Да ви е сладко!

2 коментара: