сряда, 26 февруари 2014 г.

Канелони със спанак и извара с бешамелов сос


Продукти:

10 бр.канелони
200 гр.замразен спанак
200 гр.извара
сол
черен пипер

За бешамеловия сос:
2 с.л.масло
2 с.л. брашно
500 мл.прясно мляко
сол
черен пипер
индийско орехче

кашкавал за поръсване/около 60-70 гр./

Спанака се изцежда,смесва се с изварата и се овкусява.
Със сместа се пълнят канелоните.

Брашното се запържва в маслото до златисто,залива се със студеното прясно мляко и се завира до сгъстяване.Овкусява се.
На дъното на тавичка се сипва от бешамеловия сос,нареждат се канелоните и се залива с останалия сос.
Пече се в загрята 180* фурна 35 мин.
Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича още 10 мин.
Оставя се да постои малко преди сервиране.


Добър апетит!

3 коментара:

  1. Много добре изглеждат, добре изпечени и сочни.
    И аз правих канелони наскоро, много ни харесаха,
    още не съм опитавала да ги направя и в този много известен вариант :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат много апетитни и вкусни!
    Канелоните са ми в списъка с предстоящи.
    След твоята публикация ще ги придвижа напред.:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусни и апетитни канелони. Страхотно предложение. Поздрави!

    ОтговорИзтриване