петък, 7 март 2014 г.

Браунис с леща

 
Интересна рецепта,много ме впечатли още,като я видях споделена при Lecker mit Geri ,тъй,като съм почитател на класически браунис и често си го правя,веднага опитах и тази рецепта.
Лещата  не се усеща.
Тук е дадено стъпка по стъпка.
 
Продукти:
100 гр. кафява леща
60 гр. брашно
200 гр. кафява захар/може и бяла/
4 яйца (размер L)
100 гр. черен шоколад
115 гр. краве масло
50 гр. какао
1 ванилия 
щипка сол
 
Лещата се сварява,охлажда се,прецежда се от водата и се пасира.
Маслото и шоколада се разтопяват,към тях се прибавя захарта, пасираната леща,яйцата/едно по едно/,пресятите брашно+какао+ванилия+сол.
Разбърква се хубаво да се смесят всички продукти.
По указание в рецептата сместа се изсипва в керамична тава,застлана с намокрена хартия за печене/незнам каква е идеята/.
Аз керамична тава нямам,поставих намокрена хартия в метална откопчаваща форма.
Като привърженик на практичните силиконови форми,отсипах част от сместа да пробвам как ще се изпече и дали ще се отлепи.
Изпича се и се отлепя перфектно,така,че преценете в какво ще печете.
Пече се 20 мин.175*
Охлажда се и се нарязва.
 
Да ви е сладко!
 
 

4 коментара:

  1. И аз съм го запланувала, да видим кога ще му дойде редът. А как е, Ели, хареса ли ти? На външен вид е страхотен сладкиш!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На вкус е,като класическото браунис,с плътен шоколадов вкус,малко по-влажно стои,може би от лещата,но тя в никакъв случай не се усеща,никой не разбра преди да кажа съставките.
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
    2. Благодаря ти, Ели, значи ще се прави със сигурност. :)
      Честит 8 март! :)

      Изтриване
  2. Благодаря ти, Ели за доверието, много се радвам, че ти е харесал сладкиша!

    Страхотен ден ти желая, изпълнен с много усмивки!

    ОтговорИзтриване