сряда, 3 март 2021 г.

Френска селска торта

 




Продукти:

Блат:

1 яйце
1/2 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
3 с.л.мед
1/2 ч.л.хл.сода
брашно за средно твърдо тесто,да не лепне

Загрява се меда със содата до запенване,прибавя се олиото,захарта и като поизстине яйцето и брашното.
Омесва се тесто,разделя се на 5 топки.
Всяка топка се разточва в 18 см.кръг и се изпичат до порозовяване в загрята 150*фурна.
Оставят се да се охладят.

Крем:

800 гр.заквасена сметана
150 гр.захар

1/2 бурканче сладко от боровинки

орехи за поръсване





Тортата се сглобява,като се редуват блат,подсладената заквасена сметана и малко сладко.
Измазва се отстрани и отгоре и се поръсва със смлени орехи.
Оставя се да престои няколко часа преди консумация.



Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар