Новия моден тренд на 2018 г.
Продукти:
Блат
80 гр.захар
50 гр.масло
40 гр.мед
1 яйце
1/2 к.л.хл.сода
190 гр.брашно
Загряват се меда и содата,слагат се захарта,маслото и се дърпа от котлона.
След малко се слага яйцето и брашното.
Омесва се тесто/става меко/ и се оставя в хладилника да се охлади.
Тестото се разделя на две части, разточва се върху хартия в желаната форма и се изпича за 7-8 мин.в загрята 150*фурна до порозовяване.Охлаждат се.
Крем
200 гр.бял шоколад
200 мл.сладкарска сметана
300 гр.крем сирене
Загрява се сметаната с шоколада до разтопяването му и получаване на хомогенна смес-ганаш.
Оставя се да стегне за няколко часа и се разбива с миксер,као се добавя и крем сиренето.
Тортата се сглобява,като върху платката се шприцова от крема с гладък накрайник.
Между двата блата може да се сложат плодове.Отгоре се поставя втората платка,пак се шприцова и се украсява с ягоди,френски макарони,целувки,бонбони,бисквити,захарни поръски...
Оставя се да престои един ден,за да омекнат платките.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар