сряда, 15 април 2020 г.

Чийзкейк с плодове



По време на карантина,когато нямаш фурна,а имаш повод за торта,ставаш креативен и действаш с налични продукти.
Чийзкейк в празнична премяна.
Повода беше рождения ден на съпруга ми и въпреки обстоятелствата реших,че без"торта"не може.




Стандартните продукти за чийзкейк,в момента без конфитюра.




В случая замразени плодове микс,пресни ягоди и една фунийка за сладолед.





Продукти за форма 18 см.

150 гр чаени бисквити
70 гр.масло
200 гр.крема сирене
200 гр.заквасена сметана
100 гр.захар
100 мл.сладкарска сметана
10 гр.желатин

Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло и се объркват.
Сместа се разстила на дъното на откопчаваща се форма.
Притиска се добре и се слага в хладилника,докато приготвим крема.
В купа смесваме крем сиренето,заквасената сметана и захарта.
Разбъркваме,докато се стопи захарта.
Сладкарската се сметана се разбива с миксер до меки връхчета и се добавя към сместа.
Желатина се накисва с 30-40 мл.вода,като набъбне се разтватя на водна баня и се прибавя към крема.
Всичко това се изсипва върху бисквитената основа и се заглажда.
Оставя се за няколко часа в хладилника да стегне.
Освобождава се внимателно от страничния ринг с помоща на прокаран нож.
Украсява се с плодовете и малко шоколад,но може и без него.

В последствие разбрах,че тази декорация е хубаво да се прави с пресни плодове,защото замразените плодове се разтекоха,като се рамразиха,и визията се развали.
Не,че не е вкусно,така или иначе я разрязваме и консумираме плодовета размразени.
Но пък е вариант в случая.
При сервиране на парчетата без украса слагам допълнително плодове и поливам с мед или топинг,за който обича по-сладичко.




Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар