петък, 17 април 2020 г.

Великденски бадемови линцери



Продукти

2 жълтъка
50 гр.захар
100 гр.меко масло
80 гр.бадемово брашно
110 гр.брашно

кайсиево сладко за слепване
лимонов крем за декорация
пудра захар за поръсване

Омесва се тесто и се слага в хладилника за 30 мин.да се стегне.
Охладеното тесто се разточва на набрашнен плот и се изрязват формички яйца,по две за един брой сладка-една цяла и една с дупка.
Пекат се в загрята 160*фурна за 10-12 мин. до порозовяване.
Изстиналите сладки се слепят с кайсиево сладко и се поръсват обилно с пудра захар.
Излизат около 20 броя слепени сладки.

Понеже моето сладко е домашно и е с по-тъмен цвят,"жълтъка"го оформих с лимоново сладко,така наречения Lemon Curd.
Вече се продава и готов Lemon Curd,но не винаги го намирам,затова си го приготвям.

Лимоново сладко/Lemon Curd/

1 лимон
1 яйце
50 гр.захар
15 гр.масло

Настъргва се кората на лимона,изцежда се сока,прибавя се захарта и яйцето.
Всичко се разбърква и престоява,докато се стопи захарта/5-10 мин./
Сместа се прецежда,добавя се маслото и се вари на бавен огън,до сгъстяване,като се бърка непрекъснато,да не загори.
Става бързо за около 10 мин.и е много вкусно.



Весели Празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар