петък, 7 април 2017 г.

Димитровградски колачета


Известни и прочути са по целия димитровградски пазар.
Принципно се правят на сач,но става и в тиган.
По-специфично е сгъването,снимала съм поетапно.


Продукти за тесто:

1 кг.брашно
550 мл.вода
25 гр.мая
1 с.л.олио
1 с.л.сол
1 ч.л.захар
1 ч.л.оцет

сирене за плънка
мас за намазване


Маята се разтваря в малко от водата да шупне и се замесва тесто.
Оставя се да втаса,разделя се на топчета.
Всяко топче се разточва,намазва се с мас,наръсва се със сирене и се сгъва на плик,по показания начин.
Разточва се отново на квадрат.
Пекат се на загрят сач или тиган,като се извадят се мажат с мас.
Маста може да се замени с масло,е вкуса не е същия,но пък е вариант.




1 коментар: