неделя, 27 декември 2015 г.

Кенгуру-печено и задушено

 
 
Тази година за коледа наруших традицията с коледната пуйка и реших да опитам екзотичен дивеч-кенгуру.
 

 
За първи път купувам,вече е по-достъпно ценово,за първи път опитвам-да не изостана от модните гастрономически среди и за първи път готвя-поради което доста се почудих как.
Поразрових се за рецепти,исках нещо изпитано,но,тъй като не е масов продукт,информация почти няма.
Реших да импровизирам,все пак е вид дивеч.
Почистих го от ципите и го мариновах за една вечер.
И с маринатата импровизирах-сложих вино,олио,черен пипер,сол,бахар,дафинов лист,лук и морков.
Преди печене намазах по-едрите парчета месо със смес от соев сос,горчица и подправки,залях с вино,завих с фолио и пеках 3-4 часа.
Като цяло добре се получи,но си е сухо месо.
Останалото по-ситно месо го овкусих,запържих го в тенджера,залях с вино,захлупих с капак и оставих да къкри на слаб огън пак за около 3-4 часа.
 
 
 
В интерес на истината така задушено стана по-крехко и сочно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар