Продукти:
2 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.олио
6 с.л.мед
1 ч.л.хл.сода
2 с.л.канела
брашно за средно твърдо тесто
Замесва се тесто,разделя се на 10 топки.
Всяка топка се оформя на фитил,който се реже на 12 парчета.
Правят се топчета и се пекат.
Още топли се издълбават,че,като изстинат се втвърдяват,трохите се отделят.
Пълнят се с крем и се слепят.
Крем:
125 гр.масло
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.ч.смлени орехи +
трохите от издълбаните меденки
По желание се напръскват с шоколад.
Отначало са доста твърди,трябва да отлежат,за да омекнат,после стават мекички,като пастички.
И в разрез.
Честита Нова година!
ОтговорИзтриванеЗдраве и късмет :)
Идеални са ти се получили меденките! Точно така трябва да изглеждат отвътре - разкош! :)
За много години, Ели!
ОтговорИзтриванеЗдрава и благодатна!
Това са меденките от моята младост, само тях и пуричките с локум можех да правя :)!
Поздрави!