вторник, 7 октомври 2014 г.

Медени петифури


Продукти-блат:

100 гр.масло/олио/
2 яйца
1/2 ч.ч.захар
3 с.л.мед
1 ч.л.хл.сода
1 ч.ч./препълнена/брашно
1 ч.л.какао

Загрява се меда+содата до запенване,слага се маслото,захарта,яйцата и брашното.
Сместа се разделя на две равни части.
В едната се слага какаото.
Изпичат се два правоъгълни блата/20/25 см/

Продукти-крем:

500 мл.пр.мляко
5 с.л.захар
3 с.л.брашно
2 жълтъка
ванилия

От продуктите се сварява крем.
Платките се слагат в правоъгълен ринг и се заливат с крем/платка,крем/.
Оставя се да стегне за няколко часа.

Продукти-глазура:

100 мл.сметана
80 гр.шоколад
Загряват се сметаната и шоколада до хомогенна смес.
Като поизстине малко се залива върху стегналите вече платки с крем,без да се сваля ринга.
Оставя се да стегне,сваля се ринга и се нарязва на петифури.



1 коментар: