четвъртък, 1 август 2013 г.

Пиле в хлебно тесто


По идея и рецепта от Ивана,благодаря за което.Вкусно и ефектно!
Рецептата спазих с изключение на розмарин/не обичам/и салвия/нямах/,но и така се получи много вкусно.

Продукти:
Тесто:
600 гр. брашно
1 равна с.л. сол
20 гр. мая (1/2 кубче)
1 ч. л. захар
300 мл. хладка вода
3 с.л. олио
Омесва се тесто и се оставя да втасва.
1 цяло пиле се осолява и овкусява с подправки на вкус отвътре и отвън.
Вътре в кухината на пилето се слага резен лимон и цели скилидки чесън и се захващат краката един в друг или се връзват,за да са прибрани.
Разточва се тестото на не много тънка кора/колкото да се обвие пилето/,пилето се слага в центъра на разточената кора с краката надолу и се обвива с тестото тук има нагледни снимки на целия процес.Така завитото пиле се поставя в тава,застлана с пекарска хартия,като се обръща с краката нагоре,а защипаното тесто остава отдолу.
Пече се на 160*около 2 часа.Дават го на килограм пиле-час печене.
Като е готово се изчаква малко да поизстине и се отрязва капаче отгоре.
Сервира се първо цяло,за да се види ефекта.


Да ви е сладко!

2 коментара: