Сладкиш от Ориента с екзотично име,доста популярен вече и у нас.
Продукти:
5 с.л.захар за карамелизиране
За крем-карамела:
650 мл.прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч.захар
2 ванилии
За кексовата смес:
1 яйце
1/2 ч.ч.захар
2 с.л.какао
1 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.ч.брашно
50 мл.пр.мляко за сиропиране
Карамелизира се захарта и се сипва в кексова форма.
Отгоре изливаме разбитата смес за крем-карамела.
В средата се излива разбитата кексова смес.
Първоначално сместа потъва,но при печенето си изплува.
Пече се на водна баня за около час /160*-180*/,докато кекса се отлепи от стените на формата.
Оставя се да изтине в тавата с топлата вода.
После престоява 1 нощ в хладилника.
Сиропира се с топлото пр.мляко и се обръща.
Да ви е сладко!
Мойте любители на сиропирано ще му видят бързо сметката! :)))
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда!
Хубава нова седмица!
Благодаря за страхотната рецепта!
Изтриване