Изискан френски десерт,към който години наред бях много предубедена.
Сега ги правя поне веднъж в седмицата.
Продукти:
6-7 круши
500 мл.червено вино
2 с.л.мед
2 с.л. захар
канела
джинджифил
индийско орехче
кармфил
кориандър
Кипва се виното с подправките и меда.
Крушите се обелват,като се оставят дръжките и се слагат във виното.
Варят се на тих огън 25-30 мин.
Крушите се изваждат,виното се прецежда,слагат се двете лъжици захар и се вари до сгъстяване.
При сервиране крушите се поливат с винения сос.
Не е препоръчителен за малки деца.
Опитайте и няма да съжалявате.
Искам една круша със сутрешното кафе.:)
ОтговорИзтриванеИзглеждат кросиво и апетитно!
Хубава вечер!