Продукти:
Тесто:
1и1/2 ч.ч.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
1/2 к.л.сода за хляб
1/4 к.л.сол
1 ч.ч.захар
60 гр.масло
1 яйце
1 ч.ч.извара
1 с.л.портокалов /лимонов/ сок
1 с.л.портокалова /лимонова/кора-настъргана
кандирани корички /портокал,лимон/-слагам,ако имам,може и без тях
Глазура:
1 ч.ч пудра захар
1-2 с.л.портокалов /лимонов/сок
Прави се меко тесто,оформят се топчета и се пекат до порозовяване /около 15 мин/.
Като изстинат се мажат с глазурата и се оставят да изсъхнат.
Тук пробвах лимоновия вариант,стават също толкова вкусни,пък и да има разнообразие.
Кандирани цитруси слагам само,ако имам.Това обикновенно е по Коледа,защото през другото време не се намират.
Заинтригува ме рецептата , обичам цитрусови корички в сладкишите!
ОтговорИзтриванеС поздрав ,Ели !