Продукти за кюфтетата:
кайма /овкусена/
пъдпъдъчи яйца /сварени/
сусам за овалване
олио за пържене
Продукти за зелето:
1/2 червена зелка
1 ябълка
1 глава червен лук
3 с.л.олио
2 с.л.оцет
1 с.л.захар
1 ч.л.сол
канела
дафинов лист
черен пипер
Нарязаните зеле,лук и ябълка се задушават в мазнина до омекване и се овкусяват с подправките.
Каймата се накъсва като за кюфтета по 35-40 гр,сплесква се и се слага пъдпъдъчето яйце,загъва се от всички страни и се оформя на топче.Овалват се в сусам и се пържат.Сервират се върху канапе от червено зеле.
Олеее ,Ели много вкусно ,страхотно звучи рецептата ! Аз няма да споря чия националност са , а ще ти бъда благодарна за рецептата :) !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ! С прегръдка !
Ели, симпатични са тия императоски кюфтета!
ОтговорИзтриванеНа всичко отгоре крият и изненада в себе си.:)
Със сигурност са и много вкусни в съчетание с тази чудесна гарнитура!
Желая ти нови вдъхновения през днешния ден!:)
Каквито и да са аз вече също съм им фен! Изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриване