вторник, 6 ноември 2012 г.

Императорски кюфтета по немски



Спорно е чия националност са тези императорски кюфтета.Срещала съм ги като швейцарски,австрийски...но понеже аз ги опитах в Германия,с канапе от тяхното традиционно червено зеле за мен са немски. Количеството продукти зависи колко порции ще приготвите,затова ще ги напиша само ,като асортимент.

Продукти за кюфтетата:

кайма /овкусена/
пъдпъдъчи яйца /сварени/
сусам за овалване
олио за пържене

Продукти за зелето:

1/2 червена зелка
1 ябълка
1 глава червен лук
3 с.л.олио
2 с.л.оцет
1 с.л.захар 
1 ч.л.сол
канела
дафинов лист
черен пипер

Нарязаните зеле,лук и ябълка се задушават в мазнина до омекване и се овкусяват с подправките.
Каймата се накъсва като за кюфтета по 35-40 гр,сплесква се и  се слага пъдпъдъчето яйце,загъва се от всички страни и се оформя на топче.Овалват се в сусам и се пържат.Сервират се върху канапе от червено зеле.

3 коментара:

  1. Олеее ,Ели много вкусно ,страхотно звучи рецептата ! Аз няма да споря чия националност са , а ще ти бъда благодарна за рецептата :) !
    Хубава вечер ! С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, симпатични са тия императоски кюфтета!
    На всичко отгоре крият и изненада в себе си.:)
    Със сигурност са и много вкусни в съчетание с тази чудесна гарнитура!
    Желая ти нови вдъхновения през днешния ден!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Каквито и да са аз вече също съм им фен! Изглеждат страхотно!

    ОтговорИзтриване