Продукти:
6 бр./от пакет /кори за баница
1 фитил локум
2 яйца
1.ч.ч.захар
1/2.ч.ч.олио
1.ч.ч.брашно
1/2 п.бакпулвер
масло за намазване на корите
Сироп:
1и 1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода
ванилия
Корите се намазват с разтопено масло и се сгъват на две.
Локума се разрязва на 6 парчета.
От яйцата,захарта,олиото,брашното и бакпулвера се разбърква кексово тесто.
Върху сгънатата кора се слага парче локум и 1 с.л.от кексовата смес.
Навива се на руло и се нареждат в подмазана тавичка.
Пече се в загрята 160*фурна за около 35-40 мин.до порозовяване.
Оставя се да изстине.
През това време се прави сиропа /завира водата+захарта+ванилията/.
Залива се изстиналата баница с горещия сироп.
Оставя се няколко часа да попие сиропа.
Сервира се охладена.
Чудя се какво ме тегли към теб...виж ти любимата ми баница с локум.:)
ОтговорИзтриванеЧудна е станала ,а като знам и колко е вкусна,сочна...!
Поздрави за хубавия десерт!
Ели,чудна и сочна е локумената ти баница...Направо ни чакай с Мирето идваме:))))
ОтговорИзтриванеЗаповядайте!
ОтговорИзтриванеСтрахотна и много вкусна баничка! Благодаря за рецептата! Хубав следобед! Поздрави! :))
ОтговорИзтриванеЧудесна ,Ели ! Аз не съм правила никога така с локум . Мислех си докато бях в Б-я и не ми остана време , донесох си тук локум и го изядох :)) , а няма от къде да си купя , но много искам да я опитам тази баница ! Изглежда разкошно на снимките ти !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ! С прегръдка !
Ехе, това е голяма вкусотия. И аз не съм правила още с локум, затова изцяло се наслаждавам на твоята! Изглежда красиво и много вкусно!
ОтговорИзтриване