събота, 27 октомври 2012 г.

Печени кокоски




 
 
Продукти:
1 яйце
100 гр.захар
100 гр кокосови стърготини
Всички продукти се разбъркват.Трябва да се получи гъста смес,да може да се оформя.Ако е нужно се добавя още кокос,това зависи от големината на яйцето.Оформят се топчета и се пекат до порозовяване /около 10 мин./По желание могат да се направят цветни,както в моя случай,за да са по-празнични.Процедирам така-не слагам всичките бели кокосови стърготини в сместта,да остане по-рядка.Разделям в чашки сместта в зависимост колко цвята ще правя и във всяка добавям цветни стърготини.Стават много бързо,а любителите на кокоса ще оценят вкуса им.За по-свеж вид може да се наръсят с пудра захар.

2 коментара:

  1. Точно навреме идват твоите кокоски,Ели!
    Прекрасно изглеглеждат!
    Вземам си една за кафето.:)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са! Ароматни и колоритни! Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване