Това е една интересна рецепта от поредицата на издателство Гурме-Стекове за модерни хора.Впечатли ме най-вече канапето,защото много обичам немското червеното зеле във всякакви варианти,но не ми беше хрумвало да го приготвям в къщи,понеже е нетрадиционно за българската кухня.
Продукти за 4 порции:
4 бр.овкусени свински котлети /обезкостени/
150 гр счукани бадеми /смляни на едро/
олио за пържене
400 гр. червено зеле
1 ябълка
150 мл.бяло вино
сол
захар
Котлетите се овлват в натрошените бадеми,като се притискат,за да полепне добре.Изпържват се за кратко в сгорещеното олио от двете страни /около 5 мин./.Изваждат се и се слагат в тавичка да се пекат до готовност /около 15-20 мин/.В тигана,в който сме пържили котлетите запържваме зелето,доливаме с виното,овкусяваме с щипка сол и захар,слагаме обелената и нарязана ябълка и оставяме да къкри до омекване.Котлетите се сервират върху канапето от зеле и ябълки.Съветвам първо да се приготви зелето,защото става по-бавно.Бадемите могат да се заменят с кашу,фъстъци,лешници или орехи.Месото може да се замени с пилешко.
Стека - да, но с червеното зеле сме на голямо Вие.:-`)) Обичам го на салата, но готвено - не. Прекрасно предложение, Ели.:-))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и пожелания за хубава вечер!