Рецептата е от http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=600004.0 Тортата,независимо от наименованието е много хубава,свежа и лека,спанака не се усеща на вкус,остава само загадъчния цвят.Всички много я харесаха,даже и хора,които не ядат спанак.Но естествено не рискувах да кажа каква е преди да са изяли парчето.И естествено коментара беше,че ако са знаели,че е спаначена торта,въобще е нямало да я опитат.И само щяха да съжаляват.
Продукти:
4 яйца
2 ч.ч.захар
200 гр.спанак /замразен/
2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.олио
ванилия
бакпулвер
заквасена сметана /около 800 гр/
захар за сметаната
орехи по желание
Спанака се пюрира с олиото.Яйцата се разбиват със захарта,прибавя се пюрирания спанак,брашното,бакпулвера,ванилията.Изсипва се в намаслена и набрашнена или застелена с пекарска хартия тавичка /26 см/ и се изпича до готовност.Като изтине блата се разрязва хоризонтално но две.Отделят се една чаша трохи.Заквасената сметана се подслажда със захар на вкус и се намазва първия блат с 1/2 от сметаната.Слага се втория блат и се намазва пак със сметана.Отгоре се наръсват отделените трохи,за да имитират трети блат.Намазва се и отстрани.Аз сложих и орехи върху втория блат,тоест при трохите,че ми дойдоха малко,но пък се получи вкусно,така,че си ги записах направо в рецептата,но може и без тях де.Оставя се в хладилник поне за една нощ,за да поемат блатовете от крема.Струва си да опитате.
Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar..
Въобще не бих подложила на съмнение вкусът на тортата.
ОтговорИзтриванеИзглежда пухкава, сочна и много апетитна!
В плановете ми е,а вече знам къде е и рецептата.:)
Обратното броене върви :)
Доскоро и хубаво настроение!