вторник, 2 октомври 2012 г.

Спаначена торта


 

 

 
Рецептата е от http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=600004.0 Тортата,независимо от наименованието е много хубава,свежа и лека,спанака не се усеща на вкус,остава само загадъчния цвят.Всички много я харесаха,даже и хора,които не ядат спанак.Но естествено не рискувах да кажа каква е преди да са изяли парчето.И естествено коментара беше,че ако са знаели,че е спаначена торта,въобще е нямало да я опитат.И само щяха да съжаляват.  
Продукти:
4 яйца
2 ч.ч.захар
200 гр.спанак /замразен/
2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.олио
ванилия
бакпулвер
заквасена сметана /около 800 гр/
захар за сметаната 
орехи по желание
Спанака се пюрира с олиото.Яйцата се разбиват със захарта,прибавя се пюрирания спанак,брашното,бакпулвера,ванилията.Изсипва се в намаслена и набрашнена или застелена с пекарска хартия тавичка /26 см/ и се изпича до готовност.Като изтине блата се разрязва хоризонтално но две.Отделят се една чаша трохи.Заквасената сметана се подслажда със захар на вкус и се намазва първия блат с 1/2 от сметаната.Слага се втория блат и се намазва пак със сметана.Отгоре се наръсват отделените трохи,за да имитират трети блат.Намазва се и отстрани.Аз сложих и орехи върху втория блат,тоест при трохите,че ми дойдоха малко,но пък се получи вкусно,така,че си ги записах направо в рецептата,но може и без тях де.Оставя се в хладилник поне за една нощ,за да поемат блатовете от крема.Струва си да опитате.

2 коментара:

  1. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ОтговорИзтриване
  2. Въобще не бих подложила на съмнение вкусът на тортата.
    Изглежда пухкава, сочна и много апетитна!
    В плановете ми е,а вече знам къде е и рецептата.:)
    Обратното броене върви :)
    Доскоро и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване