вторник, 25 септември 2012 г.

Пържен свински дроб

 

 1 кг.свински дроб се нарязва на парчета,накисва се в прясно мляко за около 1 час.Изцежда се,овалва се в брашно и се пържи в мазнина.Изважда се на кухненска хартия и се посолява.Това с млякото го знам отдавна,от една възрастна съседка.Не знам точно какъв е смисъла,дали да стане по-крехък или да се изчистят токсините,но става наистина крехък и се изкисва хубаво от кръвта.Понякога,ако нямам прясно мляко го изкисвам в айрян,пак става,този например е правен така.Доволна съм от резултата и си го правя винаги така,просто по навик,не се бях замислила защо така,ама сега,като взех да пиша се поразрових из нета,но точно обяснение не намерих.Но пък е стар и изпитан метод.Колкото и да казват,че дроба е вреден,ний си го хапваме с удоволствие,гарниран с лимон.

2 коментара:

  1. Вреден или не ,много е вкусен!
    Ще пробвам твоя изпитан метод с прясното мляко и айряна.
    Очаквай отзиви.:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвала съм месо в прясно мляко и знам, че ефекта е супер крехко. Така, че съм сигурна, че този дроб е страхотен и много вкусен!

    ОтговорИзтриване