Традиционно,но вкусно.У дома се предпочитат пред всичко друго от кайма.Хапваме ги с домашно приготвена лютеница.
Продукти:
1 кг.кайма
1 глава лук
2 яйца
сол
чубрица
черен пипер
кимион
щипка сода за хляб
2 филии сух хляб,накиснати във вода или мляко и изцедени,или шепа накисната галета
Каймата се омесва с нарязания на ситно лук,изцедения хляб,яйцата и подправките.Оставя се малко да престои /около 30 мин./.Оформят се кюфтета,овалват се в брашно и се пържат в загрята мазнина.
Прекрасни кюфтенца!И аз подправям по някога с ронена чубрица и наистина стават превъзходни,а ти Ели така си ги сервирала,че човек не може да ги подмине:)
ОтговорИзтриванеКюфтето си е кюфте, божествени са твоите!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!