Продукти:
500 гр.лапад /спанак/
3 яйца
1 с.л.кисело мляко
щипка хл.сода
сол
чубрица
4-5 с.л.брашно
галета за овалване /по желание/
олио за пържене
Лапада /спанака/ се нарязва на ситно,осолява се и се намачква с ръце.Оставя се да постои малко и се изтисква.Разбиват се яйцата с киселото мляко,содата и брашното,става гъсто кексово тесто.Добавя се изтискания лапад,чубрицата и ако е нужно още сол и брашно.Получава се нещо,като лепкаво тесто.Вариантите на пъжене са два.
Първия:Гребва се с лъжица от сместа и се пуска в загрятата мазнина,стават по-безформени кюфтета.
Втория:С мокри ръце се оформят кюфтета,овалват се в галета и се пържат.Стават оформени кюфтета с хрупкава коричка.
Поднасят се с млечно-чеснов сос или лютеница.
Изглеждат много апетитно!
ОтговорИзтриванеЕли, много са симпатични. Аз днес правих магданозени, но сега като ги видях, ми се прииска и лападови да имам- ненаситна съм;)
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Благодаря момичета,вкусни и симпатични са за тези които обичат зелении,за съжаление около мен няма такива,а аз много обичам и си ги правя сама за себе си.
ОтговорИзтриванеАз обичам зеленките нещица:) и тези кюфтенца ми изглеждат много вкусно , поднесени с лютеничка и сосче... направо неустоими!
ОтговорИзтриване