петък, 27 април 2012 г.

Спаначено руло

 

 


В сезона на зелениите,едно свежо предястие.
Продукти:
500 гр.спанак
1 вр.пресен лук
2 белтъка
1 с.л.брашно
сол
50 мл.олио
За плънката: 
1 п.крема сирене
1 к.цедено мляко 
или други сирена по избор,извара
чесън
Спанака и лука се нарязват на ситно и се запържват в мазнината за кратко,за да не потъмнеят.Охлажда се и се отцежда.Разбиват се белтъците със сол и се смесват със спанака и брашното.Сместа се разтила в правоъгълна тавичка върху хартия за печене.Пече се в предварително загрята фурна,около 15 мин.докато краищата порозовеят.Изважда се и се оставя да изтива.За пълнежа се смесват кремата сирене с цеденото мляко и чесън и ако се слагат други сирена и се маже върхуизтиналия спаначен блат.Завива се на руло,като същевременно се отлепя хартията.Стяга се във фолио /свежо или алуминиево/ и се охлажда за  да стегне.Рулото може и да се замрази за известно време,поради което е много удобно за ненадейни гости или да се приготви предварително за даден повод.Вида и вкуса не се променят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар