Рецептата е адаптирана от Крекери с ленено семе на Xenia http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284025.0, но аз ги направих в постен вариант и с различни семена.За постния вариант всъщност замених прясното мляко с кокосово мляко. Вкуса не се промени,за разлика от други рецепти,които модифицирах в постни.
Продукти за една доза:
125 гр брашно
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.захар
1/2 ч.л.бакпулвер
2 с.л. зехтин
60 мл.кокосово мляко
2 с.л.ленено семе /2 с.л.сусам /2 с.л.слънчогледово семе / 2 с.л.тиквено семе /
Смесват се сухите съставки+зехтина+кокосовото мляко+2 л.семена.Омесва се тесто и се оставя 10 мин.в хладилник.Така омесих 4 дози тесто с различните семена.Разточва се на тънко и се реже на фигури.Аз ги направих различни по вид,според семената-триъгълни за ленено семе,квадратни за сусам,кръгли за слънчогледово семе и елипса за тиквеното семе.Естествено могат и само в една форма да се изрежат,семената си личат,но аз предпочитам да има разнообразие и във вида.Пекат се около 10-15 мин.на 180-200* до златисто- но това е относително за всяка фурна.Вкусни са и сами по себе си,съчетават се добре с хумус и гуакамоле.
Ехххххххх,чудни са!Идеята и изпълнението са "един път"както се казва:))
ОтговорИзтриванеStrahotno izglejdat krekerchetata! Az ne konsumiram jivotinsko mlqko, zatova za men tova e idealnata recpta! Blagodarq za spodelqneto! v nay-skoro vreme shte gi probvam!
ОтговорИзтриване