вторник, 21 февруари 2012 г.

Зелничета


 

Замесваме тесто от:
200 мл.вода
1 ч.л.сол
2 с.л.олио
1 ч.л.оцет
400 гр.брашно/това е ориентировъчно/
Оставяме го да почине 15-20 мин.завито с кърпа.Накъсваме го на 5-6 топчета и пак оставяме да постоят 10 мин.
1/2 малка кисела зелка
50 мл.олио
2 ч.л.червен пипер
Нарязваме зелето,изпържваме го и оставяме да поизстине.
Разточваме всяко топче тесто на тънка кора,наръсваме обилно с плънката,навиваме на руло и завиваме като охлювче.Намазват се с олио и се пекат в загрята фурна до златисто.Като се извадят се напръскват с вода и се завиват с кърпа да отлъгнат.

2 коментара:

  1. Много симпатични и вкусни зелничета!
    Как хубаво си ги усукала,вземам си едно!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм яла никога зелничета ,но като чета рецептата съм сигурна ,че ще ми харесат ! Ели, много хубави охлювчета си завила ,изглеждат апетитно :)!
    Хубав ден и сърдечна прегръдка !

    ОтговорИзтриване