петък, 10 февруари 2012 г.

Мариновани ребърца на фурна



  

   1,5кг. свински ребра 
1 ч.ч.вино 
2 с.л.соев сос 
2 с.л.мед 
2 с.л.зехтин 
сол 
черен пипер 
кимион 
чубрица
Всички съставки за маринатата се смесват.Ребърцата се нареждат в тавичката в която ще се пекат, накисват се в маринатата за няколко часа,като периодично се обръщат.След това се заливат върху маринатата с  1ч.ч.вода,завиват се с фолио и се пекат до готовност.Последните 5 мин.се маха фолиото,за да се запекат до златисто.Стават крехки и сочни.Поднасят се с лимон.

1 коментар:

  1. Голяма вкусотия, Ели!
    Чудесен загар са получили твоите ребърца!
    Приятна събота!

    ОтговорИзтриване