сряда, 18 януари 2012 г.

Козуначен сладкиш с крем-карамел

 
 1/2ч.ч.захар се карамелизира и се сипва във формата,козунака се нарязва на парчета и се нарежда рехаво,залива се със смес за крем-карамел:
1л.пр.мляко
6 яйца
1ч.ч.захар
ванилия
Пече се на водна баня.Оставя се да изстине и тогава се обръща/да се е разтопил карамела/.Става и с кроасани.Може отделно да се направи карамелен сос/карамелизира се захар,залива се с вода и се вари до нужната гъстота/ за заливка при сервиране или да се ползва готов топинг карамел.

1 коментар:

  1. Благодаря ти! Уникален е! За разкош прибавям топка сладолед от карамел и ванилия!

    ОтговорИзтриване