събота, 28 януари 2023 г.

Фалшиви френски макарони-с бисквити

 


Така нашумелите напоследък в кулинарните групи фалшиви макарони.
Получиха се хубави бисквитки,прилични на вид и на вкус,слепих ги с течен шоколад.


Продукти:

70 гр.белтъци
50 гр.захар
120 гр.пудра захар
60 гр.бисквити

Метода е,като при оригиналните макарони,които са с бадемово брашно,а тук то е заменено със смлени бисквити.
Белтъците се оставят да престоят поне 24 ч.и се разбиват със захарта до меки връхчета.Бисквитите се смилат и се смесват с пудрата захар.
Бисквитената смес се добавя към белтъците на два три пъти,като се бърка с шпатула с въртеливи движения до уеднаквяване на сместа.
Шприцоват се върху килимче за макарони,стръскват се да излезе въздуха и се оставят за 30-40 мин.да подсъхнат.
Пекат се на 150*за 13-15 мин.
Като изстинат се слепват с течен шоколад и се оставят да престоят и омекнат.



Доволна съм,как се получиха на вид,досущ,като истински,гладки и с характерната поличка.



Да ви е сладко!









1 коментар:

  1. Radiant brilliance in your post! Insightful, well-articulated, and a pleasure to read. Thanks for sharing your valuable perspective.

    ОтговорИзтриване