Така нашумелите напоследък в кулинарните групи фалшиви макарони.
Получиха се хубави бисквитки,прилични на вид и на вкус,слепих ги с течен шоколад.
Продукти:
70 гр.белтъци
50 гр.захар
120 гр.пудра захар
60 гр.бисквити
Метода е,като при оригиналните макарони,които са с бадемово брашно,а тук то е заменено със смлени бисквити.
Белтъците се оставят да престоят поне 24 ч.и се разбиват със захарта до меки връхчета.Бисквитите се смилат и се смесват с пудрата захар.
Бисквитената смес се добавя към белтъците на два три пъти,като се бърка с шпатула с въртеливи движения до уеднаквяване на сместа.
Шприцоват се върху килимче за макарони,стръскват се да излезе въздуха и се оставят за 30-40 мин.да подсъхнат.
Пекат се на 150*за 13-15 мин.
Като изстинат се слепват с течен шоколад и се оставят да престоят и омекнат.
Доволна съм,как се получиха на вид,досущ,като истински,гладки и с характерната поличка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар