петък, 4 юни 2021 г.

Сладолед с лешников крокант и сушени плодове




Продукти:

100 гр.запечени лешници+200 гр.захар

4 жълтъка+100 гр.захар
4 белтъка+100 гр.захар

1 л.сладкарска сметана

50 гр.сушени смокини
50 гр.сушени кайсии
50 гр.сушени боровинки
50 гр.светли стафиди
50 гр.тъмни стафиди
50 гр.карамелизиран кокос

Прави се крокант от 200 гр.захар и лешниците-
захарта се карамелизира,към нея се прибавят лешниците и се разбърква.
Карамелената смес се изсипва върху намазнена тава или силиконова подложка и се оставя да изстине.Начупва се на парчета и се смила в блендер.
Смесва се с нарязаните на ситно смокини и кайсии,боровинките,стафидите и кокоса.

Разбиват се жълтъците със захарта до побеляване.
Разбиват се белтъците със захарта на твърд сняг,като за целувки.
Разбива се и сметаната на гъст крем,като за шприцоване.
Към сметаната се прибавят жълтъците,белтъците и кроканта със сушените плодове.
Разсипва се в кутии с капак и се слага във фризера,като се разбърква два три пъти на всеки час.

Получава се разкошен и богат на вкус сладолед.


Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар