сряда, 20 май 2020 г.

Ягодов сладолед


Продукти:

250 мл.прясно мляко
150 гр.захар
4 жълтъка
200 мл.сладкарска сметана
50 гр.пудра захар
1 ванилия
250 гр.замразени ягоди

Жълтъците,захарта и млякото се загряват при непрекъснато бъркане до сгъстяване и получаване на крем-не много гъст,като за торта,а като гъста боза.
Оставяме да се охлади.
Ягодите се замразяват.
Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилия.
Пюрираме ягодите.
Вече охладения сварен крем смесваме с разбитата сметана и пюрето от ягоди.
Сместа се изсипва в кутия с капак и се прибира във фризера,като се разбърква няколко пъти,за да замръзне равномерно и да добие консистенция на сладолед.
Обикновено го разбърквам два три пъти през час.
За по-богат плодов вкус,може да се нарежат няколко ягоди на кубчета и да се добавят към сладоледа,за да стане сладолед с парченца плод.

Няма коментари:

Публикуване на коментар