четвъртък, 7 май 2020 г.

Агнешки курбан



Да направиш курбан не е сложно.но се иска повече търпение.отколкото майсторлък.
Хубавия курбан трябва да е бистър и месото да пада от кокала.
Най-добре се получава курбан от цяло агне,но това е когато се прави за здраве или по повод за повече хора.У дома присъства често на трапезата ни,защото го обичаме и правя малко количество.
За целта не са нужни кой знае какви продукти-агнешко месо /около кг/,глава лук,морков,сол,зърна черен пипер и малко олио.
Измитото и нарязано месо се залива със студена вода и се слага да се вари.
Отпенва се хубаво преди да заври.
През това време запичаме на сух тиган моркова и главата лук,срязана на две.
Отпенения добре /вече бистър/ курбан,като заври се посолява,слагат се зърната черен пипер,запечените лук и морков и олиото.
Оставя се да къкри 3-4 часа до готовност на месото.
С решетка се изваждат моркова,лука и зърната пипер.
Сервира се горещ.



Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар