Наречен е така,защото при обичайното разбъркване на всички съставки,при печене се отделят пластове-отдолу е креместия пласт,а отгоре-кексовия пласт.
Рецепта
4 яйцс
1 с.л.вода
1/2 ч.ч.захар
125 гр. масло
1 ч.ч брашно
500 мл.прясно мляко
1 ванилия
пудра захар за поръсване
Отделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и се оставят настрани.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване.
Добавя се разтопеното масло,лъжицата вода,брашното,прясното мляко и ванилията.
На части се прибавят разбитите белтъци и се разбърква с шпатула до хомогенна смес.
Изсипва се в правоъгълна тавичка 20/30 см и се пече в загрята 160*фурна за около 50 мин.
Охлажда се и се прибира в хладилника да стегне за няколко часа.
При сервиране се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар