понеделник, 23 март 2020 г.

Гюл бюрек-турска баница на розички



Чудесна баница или бюрек,не знам,каква е разликата,но е много вкусно и се приготвя бързо.
Рецептата взаимствах от една кулинарна група-Турски вкусотии,в която членувам,научавам и приготвям доста неща от необятната турска кухня.

Рецепта

1 пакет кори за баница

3 яйца
300 мл.прясно мляко
50 мл. олио
1 ч.л. сол
1 бакпулвер

200 гр.сирене
150 гр.настърган кашкавал

бял и черен сусам за поръсване 
40 гр.масло

 

Разбърква се смес от млякото,яйцата,олиото,бакпулвера и солта.
Взимат се по две кори,горната се намазва със сместа и се наръсва с плънката от сирене и кашкавал върху широкия край на корите,след това се навива на руло,на което се придава форма на охлювче.
Поставят се плътно едно до друго в тава,с намаслена хартия за печене.
Заливат се с млечната смес,наръсват със сусама и се поставя по една бучка масло в средата на всяка розичка.
Пече се в загрята 150* фурна 30-35 мин.до златисто.



Сервира се топла!

Няма коментари:

Публикуване на коментар