събота, 14 март 2020 г.

Торта"Бял Гараш"


Продукти

Блат

4 белтъка
110 гр.захар
160 гр. смлени орехи /лешници/

Крем

200 гр.бял шоколад
125 мл.сметана
50 гр.масло

Глазура

100 гр.бял шоколад
2 с.л.олио

зелен шоколад за декорация в случая
или
 зелени кокосови стърготини
 суров шам фъстък




Разбиват се белтъците със захарта на сняг,добавят се орехите и се разбърква да се смесят.
Сместа се разделя на три равни части и се изпичат три блата 18 см.върху хартия за 10- 15 мин,в загрята/150*фурна, до порозовяване.
Оставят се да се охладят.

Приготвя се крема,като се разтопява шоколада със сметаната на слаб котлон,докато с получи гладък и лъскав ганаш,Добавя се маслото и се разбърква до еднородна смес,
Оставяме го да се охлади,за да стане удобен за мазане.
Този ганаш НЕ се разбива с миксер.
Сглобяваме тортата,като редуваме блат,крем,блат,крем,блат.
Измазваме я отстрани и отгоре и я поставяме в хладилник да стегне.




Правим глазурата,като разтопяваме шоколада с олиото на водна баня и заливаме тортата.
Украсяваме я-в случая зелен шоколад,може с шам фъстък или зелен кокос.
Тортата е малка,за по-голяма се удвояват продуктите и диаметъра.


Т

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар