петък, 21 декември 2018 г.

Канелени звезди/Zimtsterne


Това са традиционни немски сладки,които се приготвят за Коледа.

Продукти:

2 белтъка
200 гр.пудра захар
250 гр.смлени бадеми или лешници
2 ч.л.канела

Белтъците се разбиват на сняг до меки връхчета.
Прибавя се пудрата захар и се разбива до сгъстяване.
Отделя се 1/4 от целувчената смес и се оставя на страна,за да я ползваме по-късно за глазурата.
Слагат се бадемите и канелата и се разбърква до получаване на твърдо и лепкаво тесто.
Тестото се разточва на плот,поръсен с пудра захар,отгоре също се поръсва да не лепне и се изрязват звезди.
Изрязаните сладки се нареждат в тава,застлана с хартия и се намазват с отделената целувчена смес.
Пекат се в загрята 150* фурна /130*с вентилатор/за 12-15 мин.,докато глазурата се втвърди,но без да покафенява.
Отавят се да изстинат напълно,преди да се приберат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар