неделя, 31 декември 2017 г.

Новогодишна торта"Гараш"


Продукти:

Блат:

8 белтъка
220гр.захар
220 гр.смлени орехи
Разбиват се белтъците със захарта на сняг до меки връхчета и се слагат орехите,като се разбърква леко с шпатула до еднородна смес.
Изпичат се няколко платки /в зависимост от диаметъра/ в случая са малки и са 7-8 бр.18 см.,но аз харесвам тортата да има височина.Стандартната торта Гараш е ниска и е обикновенно от 3-4 платки 24-26 см.Сместа се разпределя и се пече върху хартия за около 15 мин.160'

Крем:

400 гр.черен шоколад
400 мл.сладкарска сметана
Разтапя се шоколада със сметаната на бавен огън до получаване на гладка шоколадова смес.
Оставя се да изстине и да се сгъсти.
Може да се разбие за кратко с миксер на пухкав крем,може и така директно охладен да се ползва.

Всяка платка се намазва с крем и се сглобява тортата,накрая се измазва и отстрани.
Оставя се да стегне за няколко часа в хладилник.

Заливка:

200 гр.черен шоколад
70 мл.сметана
Разтапя се шоколада и се смесва със сметаната.
Оставя се леко да се охлади и се залива тортата.




Украсата в случая е новогодишна-блестящи брокатени топки от фондан и захарни елхички по борда.



Весело посрещане на Новата Година!



Няма коментари:

Публикуване на коментар