сряда, 25 октомври 2017 г.

Сладкиш с грозде




Рецепта:

3 яйца
1 ч.ч.захар
125 гр.масло
1 ч.л.бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч.брашно
2 ч.ч.гроздови зърна

Разбиваме на пухкав крем размекнатото масло и захарта.
Добавяме яйцата,брашното и бакпулвера.
Получава се по-гъсто от кексово тесто.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка,отгоре подреждаме гроздовите зърна и леко ги притискаме в сместа.
Печем до готовност в загрята 150* фурна около 40 мин.



Може да се поръси с пудра захар,но лично за мен при този сладкиш се губи чара му.
Красив е просто така.
Хубаво е гроздето да е без семки /не.че е проблем/
Ако е със семки ги махам,като цепвам всяко зрънце с остър нож и вадя семките,доста е бутливо де,но пък си струва.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар