събота, 25 март 2017 г.

Шоколадови пасти с бял ганаш и малини





Блата за тези пасти е Веган сладкиш ,изпечен в тавичка 25/25 см.,разрязан на две и слепен с бял ганаш и замразени малини.

Рецепта за блат:

1 и 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.захар
1/4 ч.ч.какао
1/3 ч.ч.олио
1 ч.л.хл.сода
1 ч.л.яб.оцет
1 ч.ч.топла вода

Всичко се разбърква,даже без миксер,изсипва се в тавичка и се пече 30 мин. на 150*
Разрязва се две равни части.


Бял ганаш

200 гр.бял шоколад
150 мл.сладкарска сметана

Загряват се до хомогенизиране на сместа и се оставя да изстине.
Когато изстине и се сгъсти се разбива с миксер за кратко на пухкав крем.

Намазва се единия блат с половината смес,нареждат се малините /може и замразени/,слага се отгоре другия блат и се намазва с останалата част от ганаша.
Декорира се с натрошен шоколада,/в случая бял и зелен/ и се гарнира с малина.



Хубаво е да престоят да попият.
Стават чудесни.



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар