четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Галактобуреко



Гръцки сиропиран сладкиш,състоящ се от кори с крем от грис по средата-вкусна комбинация,особено за моя вкус.Дълго време отлагах да го направя,за което съжалявам.
Рецепти много и различни,аз напаснах тази по мой вкус.

Продукти:

400 гр кори за баница
80 мл.олио за между корите

Крем:

600 мл.пр.мляко
100 гр.пшеничен грис
150 гр захар
1 с.л. масло
3 яйца
1/2 портокал-кората настъргана+сока
ванилия

Сироп:

2 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода
1/2 портокал-кората настъргана+сока

Приготвяме първо крема-завираме млякото,захарта,портокаловия сок и кората.
Разбиваме яйцата и ги прибавяме към млякото/като първо сме уеднаквили температурата/,слагаме и гриса и бъркаме до получаване на гъст крем,прибавяме маслото и ванилията.
Оставяме леко да се охлади.
Корите разрязваме наполовина и започваме да ги редим,като между всяка мажем с олио.
Като наредим първата половина сипваме крема и редим по същия начин останалата половина от корите.
Разрязваме на порции до крема и слагаме да го печем в загрята 150*фурна за около 40 мин.до зачервяване.
През това време приготвяме сиропа,като завираме за около 5 мин водата,захарта,кората и сока на портокала.
Изпечения леко охладен сладкиш заливаме със топлия,но не врящ сироп.
Оставяме да попие и отлежи поне няколко часа,даже ден.


Преди сервиране го прерязваме до долу.


Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...