вторник, 18 октомври 2016 г.

Лесен за разчупване чеснов хляб




Продукти:

300 мл топла вода
500 г бяло брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
15 гр.мая/7 гр.суха/

2 с.л.зехтин
2 скилидки чесън
1 с.л.зелена подправка/чубрица,риган,розмарин.../

Омесва се тесто от вода,брашно,мая,сол,захар и се оставя да втаса.
Отделно се разбъркват зехтина,пресования чесън и подправките.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник приблизително-40/25см.,намазва се с подправения зехтин.
Нарязва се на 5 ленти по широчина.
Лентите се поставят една върху друга и се нарязват на 5 равни части.
Всяка част се поставя с разрезите нагоре в правоъгълна форма за хляб,оставя се да втаса още малко и се пече до готовност.
Идеята за подредба  може да се изпозва и с друго тесто,ако се прави обикновен хляб се пропускат чесъна и подправките.





Няма коментари:

Публикуване на коментар