петък, 11 октомври 2013 г.

Пълнени мариновани камби


Продукти:
5 кг.камби
1 зелка
2-3 моркова
карфиол
Камбите се почистват,зелето се нарязва на ситно,морковитв на колелца.
Марината:
7 ч.ч вода
7 ч.ч.оцет
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.едра сол
1 ч.ч.олио
Всичко това се слага да заври.
Във врящата марината се пускат камбите за 2-3 мин.да се попарят и да поомекнат,за да могат да влизат в бурканите.
Като изстинат се пълнят със зелето и морковите,слага се по една розичка от карфиола и се нареждат в буркани/при мен влизаха по 3 камби/.Заливат с охладената и прецедена марината,в която са вряли.



Стерилизират се за 5 мин.


1 коментар:

  1. Леле, колко са вкусни само!!! Баба правеше едни пълнени със зеле и моркови и тези много ми напомнят за тях! Страхотни са! Поздрави!

    ОтговорИзтриване