неделя, 17 март 2013 г.

Охлюви по бургундски

 
Това изискано блюдо,любимо на французите още от древноста е един от най-големите деликатеси във Франция.
 

 
Сервират се по 6 или 12 броя в специална чиния,щипка за охлюви и двурога вилица.
Аз успях да се сдобия само с чиния и си вадя охлювите с клечка за зъби.


 
Продукти:
охлюви
масло
чесън
магданоз
сол
черен пипер
Количеството продукти е според това колко ще приготвяте.
Охлювите се сваряват и се почистват.
Черупките се измиват и подсушават.
Маслото се смесва с нарязан магданоз,чесън,сол и пипер на вкус.
Във всяка черупка се поставя месце от охлюв и се запечатва с магданозено-чесновото масло.
Запичат се на силна фурна за 5 мин.
Специалната чиния за охлюви успешно се замества с тавичка,насипана с едра сол,върху която се нареждат охлювите,за да стоят стабилно.

 
Сервират се и се консумират топли.

1 коментар:

  1. Изискано и прекрасно изпълнено от теб, Ели. Чудесни са, с удоволствие бих опитала.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване