вторник, 12 март 2013 г.

Тестени гювечета

 
Тесто:
250мл.топла вода
20 гр.мая
1 ч.л.захар
1 с.л.сол
2 с.л.олио
500 гр.брашно
Маята се разтваря във водата+захарта+1с.л.брашно.Оставя се да шупне,добавя се олиото,солта и брашното/не всичкото наведнъж,постепенно,може да не го поеме всичкото или да трябва още малко/.
Омесва се тесто и се остава да втаса.
Вземат се купички/топлоустойчиви/,обръщат се обратно,намазват се с мазнина и се покриват с тесто,изрязва се около купичката излишното тесто,намазват се с яйце и се пекат до готовност.Като поизстинат се вади купичката.Капачетата се оформят според големината на купичката,намазват се с яйце и се пекат.
 
 
 
В готовите купички може да сервирате ястия по желание,с по-гъста консистенция.
 

 
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Много красиви гювечета!
    Интересна идея и чудесно изпълнение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много оригинални и красиви гювечета!
    Желая ви прекрасен и позитивен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Виждала съм го и преди това, но все не мога да се наканя да опитам. Но твоите изглеждат чудесно.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Оригинална идея и с плънката може да се експериментира!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни купички ,Ели ! Ще взема акъла на свекървата с тях някой ден :) !

    ОтговорИзтриване