Продукти:
500 гр.брашно
250 гр.масло
200 гр.пудра захар
3 жълтъка /или 2 цели яйца/
кора от лимон /настъргана/
мармалад за слепване
пудра захар за поръсване
Омесва се тесто и се оставя да престои в хладилника /около час/.
Разточва се и се изрязват формички /1 цяла+1 с отвор/.
Пекат се до порозовяване.
Като изтинат се слепват с мармалад и се ръсят с пудра захар.
Могат да се изпекат предварително,да се съхраняват в кутия и да се слепят,когато са ви нужни.
Днес сме на една вълна с теб.Много красиви са станали линцерите!Правих ги по същата рецепта.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Прекрасни са! Правя подобни , но с кръгла форма, а твоите формички са супер! Много ми харесват!
ОтговорИзтриванеПоздрави!