Продукти:
1 кг.чушки
1главичка лук
1 морков
50 мл.олио
1 домат
1 ч.ч.ориз
сол
черен пипер
Запържват се нарязаните лук,морков и домат в загрятото олио.Запържва се и ориза,да станат стъклени зрънцата и се залива с 2 чаши вода,подправя се със сол и пипер.Оставя се на тих огън да набъбне ориза.
Избират се здрави чушки с правилна форма,почистват се от семето,измиват се и се посоляват от вътрешната страна.Пълнят се с изтиналата плънка и се нареждат в тавичка.Заливат се с малко вода и се запичат.
По желание може да се залеят със сос.
Запържват се 2 с.л.брашно в 3 с.л.олио до златисто.Разрежда се с прецедения от чушките бульон и се вари до сгъстяване.Овкусява се и се заливат чушките при сервиране.
Любимите ми пълнени чушки!На една вълна сме днес.:)
ОтговорИзтриванеМного цветни и апетитни,поднесени елегантно!
А за жълтите доматчета ....знаеш ,че са ми слабост.Благодаря за семките!:)
Поздрави и хубава вечер!
В къщи са на почит и едни от любимите ни ястия! Изглеждат страхотно! Колоритни, вкусни и уханни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВкусни чушки, поднесени по чудесен начин!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!